Da småflyet fra Tyskland mandag kveld landet på Kjeller Flyplass i Akershus hadde alarmen allerede gått – både hos politiet og Tollvesenet, skriver Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Tre menn fra Tyskland og Litauen var om bord. Ifølge politiet er to av disse i midten av 40-årene, mens den siste er i 20-årene. Inne i flyet fant politiet omtrent 50 kilo hasj og et stort antall piller.

– Det ble funnet i to kofferter inne i flyet. Beslaget er ikke ferdig veid opp ennå, men det ligger an til et betydelig beslag. Det er veldig mange år siden vi har vært borti et større beslag i småfly, sier seksjonssjef Tor Fredriksen i Tolletaten til VG.

Han viser til at de har satt ned en egen gruppe på Gardermoen, som blant annet fokuserer på småflytrafikken.

– Her kan vi ikke si at vi har hatt full kontroll de siste årene. Småflytrafikken er stor, og det er forholdsvis lett å omgå kontrollene. Så det er absolutt mulig at det har vært lignende tilfeller tidligere, sier han.

Sent tirsdag kveld gjennomførte politiet en ny aksjon mot de mistenkte mottakerne av narkotikaen. I en leilighet i Oslo pågrep de ytterligere to personer, som begge er nordmenn i midten av 40-årene.

– Det er skjellig grunn til mistanke om at disse personene har tilknytning til den beslaglagte narkotikaen, sier politiadvokat Kristina E Bruusgaard.

Politiet har begjært de tre mennene i flyet varetektsfengslet for en periode på fire uke, men har ikke tatt stilling til om de to nordmennene skal fremstilles for fengsling.