Elon Musk er i ferd med legge Twitter-fadesen som kostet ham 20 millioner dollar i forlik med børs- og finanstilsynet SEC bak seg, skriver E24 idag.

Etter mandagens børsopptur for bilprodusentens aksje, er det klart at boten er en dråpe i havet.

Ifølge Bloomberg sørget kursoppgangen på over 17 prosent for at Musks formue økte med 1,7 milliarder dollar. Det tilsvarer like under 14 milliarder kroner.

Analytiker: Venter at Tesla-aksjen vil stige fremover

Nå er Elon Musk god for nær 190 milliarder kroner. Men det er ikke bare at kontroversene er over, det er også ventet produksjonstall fra selskapet som denne gangen ifølge kilder skal være innenfor prognosene. For ifølge anonyme kilder produserte Tesla rundt 80.000 biler i tredje kvartal, skriver elbilbloggen Electrek. Det er i så fall nær dobbelt så mye som selskapet produserte i de to foregående kvartalene til sammen.
Tallet inkluderer 53.000 av nye Model 3, den mellomstore sedanen som er ment å gjøre Tesla til en masseprodusent av elbiler. Selskapets lovnad har vært på mellom 50.000 og 53.000 Model 3-biler i kvartalet.

Kilder: Nærmer seg lønnsomhet

I en lekket e-post til ansatte lørdag, skrev Elon Musk at selskapet er helt på grensen til å kunne kalle seg lønnsom i tredje kvartal, skriver Bloomberg.

– Hvis vi klarer dette vil det være en episk seier utenfor all fatteevne, skal Musk ha skrevet.

I en annen fersk e-post til Tesla-ansatte som CNBC har fått tilgang til, skriver Musk at de må ignorere distraksjoner og at man skal motbevise kritikerne.