Langrennsledelsen i Norges Skiforbund har forhåndsuttatt ni løpere til verdenscupåpningen i finske Ruka, ifølge NRK. På den listen står ikke Petter Northug.

Den 32 år gamle spurtkongen fra Mosvik i Nord-Trøndelag er tilbake i landslaget etter å ha hatt heller laber suksess som privatløper. Det betyr ikke at han får noen lett vei inn til verdenscupløpene og VM kommende vinter.

NRK hevder å vite at langrennsledelsen allerede har delt ut ni billetter til verdenscupåpningen i Ruka 24. og 25. november. Der skal det gås sprint og 15 kilometer klassisk for herrene.

I tillegg til friplasser for Johannes Høsflot Klæbo, som vant verdenscupen sist sesong, og skandinavisk cup-vinner Martin Løwstrøm Nyenget, har Norge seks kvoteplasser til hver distanse.

Petter Northug er fortsatt med i kampen om å få gå i Ruka, men må altså levere tilfredsstillende resultater i de siste rennene før verdenscupstarten.

Dette skal være løperne som allerede har fått grønt lys til Ruka-helgen:

Martin Johnsrud Sundby (15 km), Didrik Tønseth (15 km), Hans Christer Holund (15 km), Simen Hegstad Krüger (15 km), Eirik Brandsdal (sprint), Pål Golberg (sprint), Sindre Bjørnestad Skar (sprint), Sondre Turvoll Fossli (sprint). Emil Iversen har fått klarsignal og skal være høyaktuell for begge distansene.