En av de to narkosiktede tromsøadvokatene beskriver det han har gjort som skammelig.

I et intervju med iTromsø like etter advokaten var sluppet fra varetektsfengsling innrømmet han delvis straffskyld, men ville av hensyn til saken ikke utdype dette.

Innrømmer befatning av 1,9 kilo amfetamin

– Jeg har ingenting med innførsel eller oppbevaring av nesten 70 kilo amfetamin å gjøre, det har jeg sagt hele tiden. Jeg har ikke innført så mye som et gram, uttalte han til iTromsø da.

Til Advokatbladet utdyper han sin rolle i saken.

– Jeg har medvirket for 1,9 kilo, og medvirkningen har skjedd på bakgrunn av kontakt med den andre advokaten. Jeg formidlet en kontakt videre. Og det får jeg virkelig svi for. Men jeg har ingenting å gjøre med de 66 kiloene i resten av saken, sier han til Advokatbladet.

– Jeg har tenåringsbarn som leser aviser, og får høre ting. Det plager meg at politiet ikke kan nyansere det, men det gjør de ikke, utdyper han videre.

Ønsker å forklare seg

Overfor iTromsø forteller advokaten at han har et behov for å forklare situasjonen for de rundt ham.

– Jeg ønsker å avklare min rolle offentlig, og formidle hvordan det er det er å være advokat oppe i dette. For det andre ønsker jeg å formidle at jeg ikke har noe med saken å gjøre som sådan. Jeg skjønner at politiet ikke ønsker å gå ut å presisere noe som helst, men for min del er det ting som er viktig å få fram i den situasjonen jeg er i nå, sier han.

– Jeg har erkjent delvis straffskyld. Det er for befatning med 1,9 kilo amfetamin, men ikke for medvirkning til innførsel. Det er andre som har innført det. Medvirkning til innførsel vil si at man er med på å planlegge å ta det med inn til Norge. Jeg vil at de rundt meg skal vite at jeg ikke har noe med dette å gjøre, sier advokaten til iTromsø.

Den andre advokaten nekter straffskyld

I intervjuet med Advokatbladet beskriver han den andre siktede advokaten som en kollega han kjenner godt, han håper at det går bra med ham.

– I en sak som omhandler 70 kilo amfetamin skal det naturligvis lite til for å bli varetektsfengslet. Hadde det ikke vært for ham hadde jeg aldri kommet bort i denne saken. Jeg tror alle skjønner at han har en nærmere tilknytning til saken enn meg, siden han fortsatt sitter i varetekt. Jeg føler politiet har trodd meg, siden de løslot meg, sier han til Advokatbladet.

Den andre narkosiktede advokaten ble løslatt 25. september. Intervjuet med Advokatbladet ble tilsynelatende gjennomført før den tid, men publisert 2. oktober.

– Jeg har ingen annen kommentar enn at min klient nekter straffskyld, sier forsvareren til den andre narkosiktede advokaten, Bjørn Arild Langenes, til iTromsø

Han påpeker at hans klient nå også er løslatt fra varetekt.