I følge det franske nyhetsbyrået AFP, er Jürgen Klopp overrasket over Liverpools sesongstart. Klopps menn vant sin sjette strake seier i Premier League og returnerte til tabelltoppen.

Lørdagens komfortable 3-0-seier over Southampton ble klar allerede før pause med selvmål av Wesley Hoedt, Joel Matips heading og Mohamed Salahs enkle avslutning.

Seieren markerte Liverpools beste sesonginnledning siden de vant åtte strake kamper i 1990/91.

Klopps hete menn har vunnet sju strake kamper i alle turneringer. Tyskeren var glad for å ønske enda en milepæl velkommen.

– Jeg har tapt sju kamper på rad før. Det føltes annerledes, men da vi vant kamp nummer åtte 5-0 var veldig kult, sa Klopp.

– Det er en overraskelse, men alle prestasjonene vi har vist så langt har vært gode nok for å vinne kamper. Forskjellige utfordringer og spillestiler, men gutta er til stede i alle situasjoner og kamper, la han til.

Gode nyheter

Klopp kunne også gi gode nyheter om de mulige nedturene for Liverpool på en gledens dag. Xherdan Shaqiri ble byttet ut til pause, før Virgil van Dijk gikk av banen mens han holdt seg til ribbeina.

Klopp avslørte at byttet av Shaqiri kun var taktisk, til tross for at sveitseren var direkte involvert i to mål.

– Jeg sa til ham ved pause at jeg aldri har tatt av en spiller etter å ha vært så delaktig. Han var ikke skadd, men jeg ville kontrollere kampen, gå tilbake til vår opprinnelige formasjon og det hjalp oss, sa Klopp.

Den tidligere Stoke-spilleren skal ha forstått managerens avgjørelse.

– Han er en fantastisk gutt, så det var ikke noe problem. Jeg forklarte det til ham. Jeg forklarer ikke bytter normalt sett, men denne gangen ga det mening, forklarte manageren.

Rekord

Van Dijk fikk en smell i ribbeina før kampen mot Paris Saint-Germain, og fikk en ny kjenning mot Southampton, forklarte Klopp.

– Han hadde allerede før PSG-kampen en slags brist i et ribbein, noe som er veldig ukomfortabelt. Han fikk en ny smell der. Det er ikke bra, men det burde ikke være veldig alvorlig. Han sa at han ikke kunne skrike mer, og det er cirka 60 prosent av ham som spiller, smilte Liverpool-manageren.

Klopps sekshundrede tellende kamp som manager markerte også en imponerende hjemmerekord. Liverpool har ikke tapt på 18 kamper på Anfield.

Heller ingen av motstanderne har scoret på Anfield i ligaen siden februar, mens Liverpool har scoret 23 mål i samme periode.