Det er et alkoholforbud på vei i Venezia. Hvis det siste lovforslaget for å begrense turismen i Venezia trer i kraft, vil det bli forbudt å drikke alkohol offentlig etter klokken 19.00. Ikke bare blir det forbudt å drikke, du får heller ikke lov å bære en flaske vin hjem fra supermarkedet.

Alt er et ledd i å begrense turiststrømmen til byen. I dag er det godt og vel 22 millioner turister som besøker byen hvert år.

Første forbudet som kom, var et forbud mot å bade i kanalene, så ble det forbudt å mate duene før det ble forbudt å vise en bar mage.

Så sent som i forrige uke, offentliggjorde myndighetene et nytt forslag som forbyr turister hvis de setter seg ned i det offentlige. Boten vil være på cirka 4000,- kroner. Og nå kommer altså alkoholforbudet. Det skriver BBC.

Politiet.

Nå er det litt problematisk å få politiet å stoppe de fastboende med en flaske vin, men de vil heller fokusere på fulle turister. En gruppe som myndigheten mener «ødelegger» byen for de 55.000 fastboende. Under høysesongen er det opp til 70.000 turister i byen per dag.

– Reglene vil blive benyttet, når noen er fulle og bærer med seg bæreposer med tre flaske øl, eller mer sier politidirektør, Marco Agostini, til det italienske nyhetsbyrået,  Ansa.

Ikke alle er like begeistret for de mange nye lovene i Venezia, som blant annet betyr at man må ansette femtusen flere politifolk.

– Der er i forveien en lang liste over ting, som er forbudte i Venezia, sier Marco Gasparinetti  som er medlem av borgergruppa Gruppo Aprile 25. En gruppe som vil regulere turiststrømmen til Venezia. -Snart kan man ikke bevege seg utendørs uten å få bøter, forteller han til BBC.

Dette er noe du kan du få bøter for

– Sitte på bakken eller på en trapp på de populære turiststedene kan gi bøter på opptil 200 euro.
– Kaste søppel på offentlige steder kan gi bøter på opptil 200 euro.
– Opphold i det offentlige rom med bar overkropp eller med bar mage kan gi bøter på opptil 200 euro.
– Mate duene eller etterlate seg mat på gaten kan gi bøter på opptil 200 euro.
– Sykkel eller trille sykkel i sentrum av byen kan gi bøter på opptil 100 euro.
– Ligge på en benk eller bære campingutstyr kan gi bøter på opptil 50 euro.
– Svømming i kanalen kan gi bøter på opptil 450 euro.

Kilde: Città di Venezia