Mer enn 50 kyr, hester og sauer har blitt smittet av miltbrann siden juni, skriver nyhetsbyrået AFP. Det største utbruddet på 20 år.

Det er myndighetene i d Hautes-Alpes-regionen i Sørøst-Frankrike, som melder om utbruddet, som har rammet 28 forskjellige gårder.

I sjeldne tilfeller kan miltbrann spre seg til mennesker. Bakterien kan overføres fra husdyr til mennesker ved direkte kontakt med kontaminert bein, hud, dyrehår, ull eller dyreskrotter.

«Det er ekstremt sjeldent at mennesker blir smittet,» forteller Doktor Christine Ortmans, overlege ved det regionale helseforetaket ARS. «Og vi har heller ikke registrert noen mennesker med sykdommen.»

Mangler vaksine.

Franske veterinærer har i lengre tid advart mot mangel på vaksine mot sykdommen etter at den spanske produsenten stengte i sommer.

«Staten er i samtaler med sine europeiske partnere for å diskutere tilgjengeligheten og innkjøp av vaksiner» som andre land kan ha lagret,» forteller secrétaire générale de la préfecture des Hautes-Alpes, Agnes Chavanon til AFP.

«Dyrene på de rammede gårdene, har blitt vaksinert,» forteller hun «og gårdene er desinfisert og all produksjon fra gårdene blir destruert de neste 21 dagene.»

Bakteriene som forårsaker miltbrann, bacillus anthracis, produserer et kraftig toksin og har blitt brukt som biologisk våpen.

Mest beryktet er serien med terrortruslene med miltbrann, levert gjennom posten, i 2001 i ukene etter terrorangrepet den 11. september i New York.