S&P-indeksen har nedjustert Tyrkias kredittvurdering for andre gang på fire måneder og forventer at landet går i resesjon i 2019. Det samme gjør Moody’s.

Den brede aksjeindeksen S&P nedjusterer kredittvurderingen til B+ og viser til fallet i tyrkiske lira de siste to ukene.

Landets overopphetede økonomi og høye gjeldsnivå, bidrar til en ventet økning i inflasjonsnivået de kommende månedene.

– Vi forutser en resesjon neste år. Inflasjonen vil øke til 22 prosent over de neste fire månedene, før den går ned til under 20 prosent innen midten av 2019, melder selskapet.

Også Moody’s tror på inflasjon og nedjusterer kredittvurderingen til Ba3.

– Hovedgrunnen til nedjusteringen er den vedvarende svekkelsen av Tyrkias offentlige institusjoner, melder Moody’s, og understreker bekymring rundt sentralbankens uavhengighet.

Den økte spenningen mellom Tyrkia og USA har bidratt til at Tyrkia står overfor en økonomisk krise. Tyrkisk økonomi hadde før konflikten med USA problemer som følge av lavere vekst, en svekket valuta og høy inflasjon, men konflikten har gjort krisen verre, og kursen på den tyrkiske liren har denne uken falt til et rekordlavt nivå. Tyrkiske lira har siden årsskiftet falt rundt 40 prosent.