Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) vil trekke seg og bli erstattet i løpet av dagen, skriver Aftenposten.

VG har fått bekreftet at Per Sandberg vil trekke seg som statsråd. Et høyaktuelt navn for å erstatte Per Sandberg er som fiskeriminister, er i følge VG , Frps tidligere parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Nesvik til VG.

Han opplyser at han befinner seg i Ålesund, og vil ikke svare på om han skal reise til hovedstaden for å utnevnes som statsråd.

Om  Per Sandberg vil trekke seg i dag, og en ny fiskeriminister vil komme på plass i dag, vil det bety at det må samles til ekstraordinært statsråd hos Kongen i dag.

Stormet.

Det har stormet rundt statsråden etter at han returnerte fra den omstridte ferieturen til Iran med kjæresten Bahareh Letnes.

Sandberg har erkjent at han brøt regjeringens retningslinjer da han ikke meldte fra om ferien til hverken Fiskeridepartementet eller Statsministerens kontor (SMK) og da han tok med seg jobbtelefonen til Iran, stikk i strid med rådene fra PST.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) råder norske statsråder til å la mobiler, nettbrett og datamaskiner ligge hjemme dersom man skal til land som Norge ikke har et sikkerhetspolitisk samarbeid med.